16.12.2012

3. adventti

Aikaisemmin viikolla teimme pojan kanssa taikataikinasta kuusenkoristeita. Niitä oli oikein mukava leipoa ja osa koristeista päätyikin suosiolla pojan leikkeihin heti paistamisen ja jäähtymisen jälkeen.Taikataikina

6dl jauhoja
3dl suolaa
3dl vettä
2rkl öljyä

Paista 125 asteisessa uunissa 1,5-2 tuntia


Tein taikinaan kuvioita kaulimalla pitsiliinan läpi. Toinen "liinoista" on vanha verho ja tästä tuli tosi hento kuvio koristeisiin. Paremmin ehkä toimii oikea liina mutta toisaalta kuvio saisi olla koristeellisempi.


Vasemmalla puolella on verhon läpi kaulittuja koristeita ja oikealla puolella pitsiliinalla kaulittuja koristeita. Helppo ja hyvä vinkki muuten nuiden reikien painamiseen on pilli. Nopeaa ja tasainen jälki.


Hieman olin laiska ja en jaksanut maalata jokaista koristetta erikseen askarteluväreillä vaan mieheni reippahasti vain spay maalaasi kaikki yhdellä kertaa pahvin päälle aseteltuna. Keskimmäisessä kuvassa näkyvät koristeet olen maalannut lumisuihkeella. Ne onkin luonnossa hienon näköisiä mutta pintaan pitäisi varmaan laittaa vielä lakka, lumisuihke ei kestä juurikaan koskemista vaan varisee pois ja pintaan jää sormenjälkiä. En tehnytkään näitä kuusenkoristeeksi ollenkaan, kun en kätköistäni mitään lakkaa löytänyt.


Kiitos teidän lukijoiden antamien vinkkien, spagettipurkki sai uuden tarkoituksen ainakin näin joulun ajan karkkipurkkina. Nyt olen oikein tyytyväinen ja ei niin harmita, että olisi tullut huti ostos.


Näihin purnukoihin laitoinkin lumisuihkeella koristellut koristeet ja taas tuli lisää jouluista tunnelmaa. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...